Velikonoční Gambit se vydařil

14. 4. 2017
šachový turnaj

K uvítání svátků jara - uspořádal v sobotu, 15. dubna 2017, Šachový klub při OV-KSČM Praha 5 "Turnaj všech generací", který si přišlo zahrát 40 hráčů-milovníků hry královské. Ve startovním poli bylo 7 hráčů z Řecka, Ruské federace, Německa a Slovenské republiky. Hrálo se pod řízením rozhodčího, Ing. Karla Vandase- Švýcarským systémem 7 kol, 2x20 minut na partii a zastoupeny byly všechny věkové kategorie.

O prvenství v turnaji rozhodlo až poslední kolo. Senioři potvrdili, že i přes svůj věk mají stále velmi dobrou výkonnost a obsadili téměř celou první desítku v pořadí náročného klání. Pochvalu za bojovnost zaslouží 10-ti letý Matvey Tarasov a o 3 roky starší Jakub Šmejkal, kteří se umístili uprostřed startovního pole.

Poděkování pořadatele za podporu hezkého klání patřilo všem, kteří při jeho přípravě a realizaci pomohli.
Atmosféru závěru turnaje a při předávání cen obohatil svým hudebním vystoupením jeden z jeho hráčů - profesor Nikola Štefan a za své umění sklidil velký potlesk a uznání všech přítomných.

Turnaj splnil své společenské i sportovní poslání, obohatil sváteční akce hlavního města Prahy a přímé účastníky turnaje bezesporu uspokojil.

Výsledky turnaje

1. místo Miroslav Hašpl  Sokol Vyšehrad  6,0 bodů ze 7 možných