Další necitlivý zásah na Praze 13

15. 6. 2021

Další necitlivý zásah na Praze 13 ❗

Ve čtvrtek se nám na točně autobusů Sídliště Stodůlky promenádovala TOPka a představila svým Facebookovým fanouškům plán jak vyřešit krizi bydlení v Praze.

Chce postavit na točně bytový komplex se 150 byty!

Když se vybírala lokalita pro nový domov pro seniory na Praze 13, točna připadala v úvahu a s takovým řešením jsem jako zastupitel Prahy 13 sympatizoval. Vyrostla by místo točny nízká budova se zázemím a okolní prostory by se udržely se zelení.

Bohužel z toho sešlo a teď místní pravičáci vymýšlejí, jak nejlépe zhodonotit tyto pozemky. Snaží se to překrýt sociálním cítěním a jako pilotní projekt jejich řešení bytové krize.

❗U místních však tvrdě narazili !

Praha 13 je nejrychleji rostoucí část Prahy, staví se tu nové byty neskutečným tempem, začíná tu chybět občanská vybavenost, hlavně školky a školy budou v blízké době chybět nejvíc. Stačí se podívat do sousedních Košíř, kde toto téma hýbe komunální politikou již řady týdnů ( https://www.facebook.com/groups/skolstvi/ ).

Můj pohled na tuto lokalitu je naprosto odlišný. Pokud zastavět, tak nějakou z forem občanské vybavenosti, nízkou budovou!

❗Praha 13 pro lidi, NE developery!

Autor: 
Luboš Petříček, DiS.
Zdroj: 
MO KSČM Praha 13