AltInfo 20. 09. 2016

20. 9. 2016

Dupač (APAČI 2017): Otevřený dopis vládě a ministerstvu zahraničních věcí. Léta se podivuji nad kritikou Ruska za porušování lidských práv a kritikou Číny, přitom naše vláda i to co nazýváme "západ" se druží se státy, kde tamní systémy utlačují celou polovinu populace, kde je absolutní nesvoboda vyznání. Léta se podivuji nad kritikou Ruska za porušování lidských práv, nebo nad máváním tibetskou vlajkou a kritikou Číny, a nad tím že přitom naše vláda i to co nazýváme "západ" se druží se státy kde tamní systémy utlačují celou polovinu místní populace a to ženy, kde je absolutní nesvoboda náboženského vyznání, kde jsou křesťané občany druhé kategorie a platí vyšší daně a jsou jim upřena různá práva, nebo vůbec nemohou být občany, kde je za ateismus trest smrti. 

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Dupac-APACI-2017-Otevreny-dopis-vlade-a-ministerstvu-zahranicnich-veci-454470

 

S kukuřící více a houšť! Pamětníci nezapřou kukuřičné vánice Nikity Sergejeviče Chruščova při jeho monumentální návštěvě Spojených států v šedesátýxh letech XX.století. Nadchl se pro pěstování této plodiny a přijal pseudonym „kukuřičníka“ („kukuruznika“). Tehdy spatřoval v kukuřici produkt zvláště k vyšší produkci masa; nikoliv doplněk k obohacení pohonných hmot nebo zdroj do bioplynek a z nich pryštící energii do elektrické sítě.

Podrobně: http://www.novarepublika.cz/2016/09/s-kukurici-vice-houst.html

 

Šok. Hrozí naprostý kolaps, překvapil známý psycholog. Psycholog Jiří Brančík je šokován myšlenkou nepodmíněného základního přijmu. Všem zastáncům tohoto nápadu připomněl, že lidé odnepaměti museli vyvinout nemalé úsilí, aby přežili. Právě tato snaha byla rozvojem mozkové kapacity lidstva. Základní nepodmíněný příjem toto tvořivé úsilí může utlumit. Celou společnost může dokonce přivést k hrozivému kolapsu. Dobře se to prý ukazuje na neziskových organizacích placených státem. Lidé přišli v průběhu desítek tisíc let na to, že musejí spolupracovat, pokud chtějí přežít. Základní nepodmíněný příjem tedy může oslabit sociální vazby ve společnosti. „Co se tedy stane se společností, v níž se zruší její základní, nezbytná funkce – spolupráce, vzájemně výhodná činnost? Jednoduše se zhroutí,“ varoval. Dlouhodobé zahálení prý navíc ničí lidskou psychiku, zatímco pracovní nasazení udrží člověka v relativní pohodě. V minulosti si mohli dovolit nepracovat jen velmi bohatí lidé, velmi malá skupina populace. „Pokud umožní zvrhlý systém nepodmíněného příjmu nárůst nepracujících lidí nad určitou mez, společnost snadno zkolabuje,“ hřímal expert.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Sok-Hrozi-naprosty-kolaps-prekvapil-znamy-psycholog-454485

 

I profesoři mohou „zblbnout“. Ale až tak? Profesora Koháka jsem si vždy vážil jako rozumného, korektního vzdělaného muže. Ostatně jeho jméno bylo veřejností vždy přijímáno s uznáním jako člověka moudrého a života znalého. Avšak po přečtení rozhovoru, který pan profesor poskytl Deníku Referendum, zde, mi údivem spadla brada. Názory v rozhovoru uvedené bych spíše přičítal nějakému studentovi středního odborného učiliště. Proč mi spadla brada? Tak především z názoru, že „nás naši sousedé byli ochotni po celé naše dějiny přijímat s otevřenou náručí, počínaje Prusy v 17. století. Jsme mnoho, mnoho dlužní svým sousedům i dalším lidem, kteří nás přijímali. A konečně máme příležitost něco splatit“, říká uvědoměle profesor Kohák. Nevím, zda pan profesor akceptuje skutečnost, že jsme se posunuli o nějakých pár desítek let vpřed od doby, kdy jsme podle něho byli přijímání, např. Prusy v 17. století. Žijeme v 21. století a pan profesor se nezdráhá současnost srovnávat se 17. stoletím! Ale i kdyby byly jeho svérázné příklady relevantní, jsme snad na věky věků někomu zavázání vděčností, povinností oplácet stejným, nebo dokonce se řiťolezecky angažovat? Co bychom asi měli splácet imigrantům ze Sýrie, Afghánistánu, Lybie, Albánii a dalším státům, když s nimi nemáme nic společného? Notabene, máme-li už k někomu nějaké dluhy, jak o něm hovoří pan profesor, tak ty rovněž nesplácíme, resp. ani se o nich nemluví, ale těm, co nedlužíme nic, máme formálně „cosi zcela nekonkrétního“ na úkor vlastních životů, splácet?

Jen pro připomenutí. Německo jak víme, způsobilo ve II. světové válce nevyčíslitelné škody a ztráty na lidských životech. Je snad postrádavším státům a lidem něčím povinováno splácet tyto lidské a morální škody? Ano, je. A činí tak? Samozřejmě že ne. Německo ani nesplácí materiální škody, které jako poražené bylo a je povinno zaplatit jako reparace, jak vyplývá z dosud platné Pařížské reparační úmluvy, jejíž signatářem byla i Československá republika. Nemyslím si tedy, že pan profesor Kohák udeřil správně hřebík na hlavičku. Podobně problematický, neřku-li nepřijatelný je jeho názor, že „přicházející uprchlíci jsou úplně stejní lidé jako jsme byli my, když jsme byli uprchlíky. Jsou to lidé v nouzi, chtějí v míru žít a pracovat, tak jako jsme to chtěli my. A potřebují pomoct“. Poněkud nepatřičný příměr, nicméně k obecnému názoru, že jde o muslimy, kteří nejsou součástí naší kultury, dodává: „To jsou – s prominutím – takové blbosti! Mně jako evangelíkovi se katolíci vždycky jevili také jako úplně jiná kultura. A co se tu jen dělo za rekatolizace...“. Pan profesor má jasno, jsou to blbosti! Že jsou mezi nimi i radikálové, teroristé a z velké části jde o ekonomické běžence jej nezajímá. Taky proč, když jsou to lidé jako my. Jen s jinou kulturou života, tradicemi a zvyky, které my nejsme ochotni ve své zemi akceptovat.

Podrobně: http://www.novarepublika.cz/2016/09/i-profesori-mohou-zblbnout-ale-az-tak.html

 

Co to je? Sobotka u mě vede volební kampaň, zlobí se Babišův ministr. Předsedu vlády a šéfa ČSSD Bohuslava Sobotku kritizuje ministr dopravy za ANO Dan Ťok. Sobotka v těchto dnech podniká cesty po řadě regionů a nyní se chystá do Brna. Ťokovi se nelíbí, že Sobotka chce v úterý před polednem oslovit voliče z Ředitelství silnic a dálnic v Brně – tedy úřadu, který spadá pod Ťoka. Podle šéfa resortu dopravy jde o předvolební akci, podle okolí Sobotky je to akce nevolební. O celé věci informuje server Aktuálně.cz.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Co-to-je-Sobotka-u-me-vede-volebni-kampan-zlobi-se-Babisuv-ministr-454503

 

Poslanec: V noci nevycházím do ulic. Není u nás bezpečno. Otázky týkající se kriminality migrantů, i toho, proč policie nic nedělá s nelegálními migranty na českém území, se v posledních dnech nashromáždily na profilu poslance Zdeňka Soukupa na serveru ParlamentniListy.cz. Odpovědi poslanec právě zveřejnil. Stát úmyslně ohrožuje naše lidi. Ministr na interpelace nepřišel. „Otázku, proč je v našich městech najednou tolik mladých mužů s batohy a drahými mobilními telefony, za kterými s menším odstupem pochodují burky, jsem chtěl položit při čtvrtečních interpelacích. Měl jsem poznatky z Karlovarska. Pan ministr na interpelace ovšem nepřišel. A tak jsem ji nepovažoval za vhodné přednést. Počkám na příští,“ odpověděl Soukup.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Poslanec-V-noci-nevychazim-do-ulic-Neni-u-nas-bezpecno-454498

 

Číp (KSČM): Migrace a vztahy s Tureckem. Zhruba před rokem, přesně tedy 1. října 2015, jsme v Poslanecké sněmovně hovořili o migrační krizi. Hlasy poslanců z klubů ČSSD, ANO, KDU-ČSL a TOP 09 bylo přijato usnesení navržené poslankyní Jitkou Chalánkovou (TOP 09). Kam jsme se za ten rok dostali, je otázkou. Migrační vlna je v porovnání s loňským rokem znatelně menší, to je neoddiskutovatelný fakt, je však otázkou, z jaké příčiny? Jsou tím důvodem kroky, které podniká Evropská unie včetně diskutabilní dohody s Tureckem, nebo máme důvody hledat jinde, a to přímo v zemích, ze kterých se migruje a situace se tam od té doby mírně stabilizovala, či lze ještě připustit další z možností, a to informovanost dalších případných migrantů od těch, kteří již v Evropě jsou a oznamují do své země původu, že se nenaplnila jejich očekávání a Evropa není takovým rájem, jak si představovali? Zřejmě to bude mix všech tří možností.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Cip-KSCM-Migrace-a-vztahy-s-Tureckem-454471

 

Sobotka je úplně mimo, z jakékoliv firmy už by dávno letěl. Rychle pryč z té Unie hrobníka Junckera. Není pravda, že na ní vyděláváme, to leda Babiš. Půlnoční nálož Tomio Okamury. PŮLNOČNÍ ROZHOVOR. Neuvěřitelná drzost. Zničil, na co sáhl. Za hrobníka EU, který by „měl okamžitě odejít a ne vymýšlet další hlouposti,“ považuje šéf SPD Tomio Okamura předsedu Evropské komise Jeana-Clauda Junckera. V půlnočním rozhovoru pro ParlamentniListy.cz pak setřel i české politiky a ukázal na ty, kteří podle něj „blábolům“ Junckera tleskají: „Je to například pan Telička z hnutí ANO, europoslanec, a samozřejmě také premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka, kteří panu Junckerovi a Evropské komisi jenom servilně lezou do pozadí.“ Společnou evropskou armádu označil Okamura za nesmyl a popsal i to, jak na nás vydělávají země západní Evropy.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Sobotka-je-uplne-mimo-z-jakekoliv-firmy-uz-by-davno-letel-Rychle-pryc-z-te-Unie-hrobnika-Junckera-Neni-pravda-ze-na-ni-vydelavame-to-leda-Babis-Pulnocni-naloz-Tomio-Okamury-454212

 

Ohlednutí za památkou Věry Čáslavské aneb co to je autocenzura. Na zesnulou nejúspěšnější československou olympioničku všech dob Věru Čáslavskou počátkem září   vzpomínali nejenom sportovci, ale i ti, co se s ní v její nejrůznějších životních etapách potkali. Jméno sportovkyně by nakonec mohlo být uvedeno i v učebnici žurnalistiky u hesla autocenzura.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/zpravy/ohlednuti-za-pamatkou-very-caslavske-aneb-co-to-je-autocenzura/

 

Školy prosazují sex dívky s uprchlíkem. Novináři žalují na obyčejné lidi kritizující imigraci. Multikulturalismus je státní ideologií. Švédský občan podává otřesné svědectví. ROZHOVOR. Švédský novinář Björn Herstad popisuje situaci ve Švédsku. Učit o multikulturalismu jako pozitivní hodnotě je přímo součástí švédského školského zákona. Média „odhalují“ kritiky imigrace z řad veřejnosti a označují je za „nenávistníky“. Každý, kdo se staví proti vládnoucí neomarxistické ideologii, může přijít o práci.

Je to vlastně sjednocený establishment hájící masovou imigraci do Švédska. Levicové, zelené i takzvaně pravicové strany jsou všechny pro masovou imigraci. Důvod je diskutabilní, ale je faktem, že více než 80 procent imigrantů volí levici, takže není daleko od pravdy říci, že levice si dováží své voliče. Pokud jde o „pravici“, tak v minulosti debatovali o imigraci s tím, že je to prostředek, jak rozbít sociální stát blahobytu. Bývalý premiér Švédska Frerik Reinfeldt právě napsal knihu „Det sovande folket“, která tomu nasvědčuje. Mainstreamová média v jednom šiku obhajují úzký směr levicově-liberálních postojů. Mezi novináři ve Švédsku je úplná dominance levičáků. Důvod je opět diskutabilní, ale je faktem, že máme velmi agresivní neomarxisty na univerzitách, a faktem také je, že hlavní média jsou vlastněna buď vládou, nebo víceméně jednou rodinou – Bonnier.

 Podle neomarxistického pohledu, který ovládl švédské školství, zde učitelé nejsou od toho, aby učili, ale aby provázeli. Prý nejsou žádné rozdíly mezi pohlavími, neexistují kulturní rozdíly, všechno je normální, ať už je vaše sexuální orientace jakákoli. Toto jsou „demokratické hodnoty“, které švédské školy musejí vyučovat. RFSU produkuje pornografické kresby, které prezentují ve školách dětem, například „Sex på kartan“ zobrazuje mladou švédskou dívku, která má sex s imigrantem. Učitelé mohou přinášet různé sexuální hračky a pomůcky a provádět volné asociace s dětmi a tak dále. Informují o „odlišných“ způsobech, jak mít sex, a že všechny tyto způsoby jsou normální. A současně povzbuzují děti v těchto „odlišných“ sexuálních praktikách, protože přece musíte objevovat svou sexualitu…

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Skoly-prosazuji-sex-divky-s-uprchlikem-Novinari-zaluji-na-obycejne-lidi-kritizujici-imigraci-Multikulturalismus-je-statni-ideologii-Svedsky-obcan-podava-otresne-svedectvi-454423

 

Zastavme Fed, než bude zase pozdě. Co vede Fed k tomu, že navádí americké korporace, aby plundrovaly vlastní firmy a uvrhovaly je do stále větších dluhů? Navzdory posledním čtyřem čtvrtletím s negativními výnosy, malou poptávkou a mdlými obraty, americké korporace pokračují ve vršení dluhu skupováním svých vlastních akcií a vyplácením hotovosti akcionářům, která vysoce přesahuje současné zisky těchto korporací. Wall Street Journal uvádí: „Společnosti S&P 500 během prvních dvou čtvrtletí hromadně vydaly 112% svých zisků na zpětný odkup akcií a vyplácení dividend.“

Podrobně: http://www.zvedavec.org/komentare/2016/09/7028-zastavme-fed-nez-bude-zase-pozde.htm

 

České noviny: Merkelová se chytá za hlavu. Německu hrozí zlý konec. Křesťanskodemokratická unie (CDU) v Německu opětovně oslabila. Při volbách do zastupitelského sněmu v Berlíně propadla. A její předsedkyně, německá kancléřka Angela Merkelová, byla nucena k reakci. Lídr berlínské CDU Frank Henkel dokonce nazval neděli černým dnem. Píší o tom dnešní noviny, MF Dnes i Lidové noviny. Ve všech již proběhlých německých volbách uspěla v poslední době Alternativa pro Německo (AfD), jež je nyní v deseti sněmech ze šestnácti. Společně s křesťanskými demokraty propadají i socialisté, kteří s CDU dlouhodobě spolupracují. Sociální demokraté sice volby v Berlíně vyhráli a křesťanští demokraté byli druzí, procentuální propad však byl značný. Křesťanští demokraté byli totiž zvyklí na výsledky kolem 40 %, nyní skončili se 17,6 %. Kancléřka Merkelová tak včera poprvé přiznala, že Německo nebylo připraveno na loňský nápor uprchlíků. Za svým rozhodnutím otevřít hranice si však stále stojí, pouze by celou situaci lépe vykomunikovala. 

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Ceske-noviny-Merkelova-se-chyta-za-hlavu-Nemecku-hrozi-zly-konec-454494

 

Vy nevíte, co dokáže CIA. Naše rakety jsou za pět minut v Moskvě. Mnozí u nás chtěli zaútočit na Rusko. Šokující rozhovor experta z USA. Na internetu hojně koluje srpnový rozhovor České televize. Americký investigativní reportér Seymour Hersh v něm obvinil některé lidi ve Washingtonu a v tajných službách, že po 11. září 2001 chtěli vést válku proti Rusku. Tentýž novinář také označil Donalda Trumpa za idiota.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vy-nevite-co-dokaze-CIA-Nase-rakety-jsou-za-pet-minut-v-Moskve-Mnozi-u-nas-chteli-zautocit-na-Rusko-Sokujici-rozhovor-experta-z-USA-454488

 

Hra na boha. Vytvořme si novou civilizaci. Nadnárodní elity se nudí, mají vše, jejich technologie jsou čím dále více sofistikovanější a lidí je moc, co s tím? Řešení by bylo..

Podrobně: http://www.zvedavec.org/komentare/2016/09/7027-hra-na-boha.htm

 

Rusko, Čína a Kazachstán: Česká republika má prý zásadní spojku na Východ. Na konci srpna padlo původně plánované angažmá Liliany Krutonogové v ČD Logistics. Zkušená manažerka ruského původu však nakonec získala důležitou pozici u jiné železniční společnosti vlastněné českým státem. Na začátku září nastoupila do ambiciózní firmy Koleje Czeskie, která po polském území převáží zboží pocházející z Ruska nebo Číny. Informoval o tom server Lidovky.cz.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Rusko-Cina-a-Kazachstan-Ceska-republika-ma-pry-zasadni-spojku-na-Vychod-454493

 

Vše podstatné o ruských volbách. Nepíše se o tom, ale oproti minulosti dochází k zásadním změnám. V obrovském prostoru dnešní Ruské federace se dnes ráno otevřely volební místnosti. Rusové volí do parlamentu, ve 39 regionech do legislativních sborů a v šesti případech hlavy regionů nebo gubernátory. Volby rozhodují o tom, jak velkou podporu dostane politický kurz Vladimira Putina a jeho stranická a parlamentní opora Jednotné Rusko. To nejdůležitější o ruských volbách shrnuje pro ParlamentníListy.cz Veronika Sušová-Salminen.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vse-podstatne-o-ruskych-volbach-Nepise-se-o-tom-ale-oproti-minulosti-dochazi-k-zasadnim-zmenam-454318

 

Britský generál: Rusové mohou do 48hodin obsadit území aliance. Moskva je schopna umístit své jednotky na území NATO během pouhých 48 hodin, řekl v rozhovoru pro The Times  bývalý velitel spojených sil Velké Británie, Richard Barrons.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/zpravy/britsky-general-rusove-mohou-do-48hodin-obsadit-uzemi-aliance/

 

Ruský generální štáb obvinil USA z neplnění ženevských závazků. USA a jim podřízené skupiny neplní ženevské závazky, soudí v ruském generálním štábu. Prohlásil to, jak informuje RIA Novosti, náčelník hlavní operativní správy generálního štábu, generálporučík Sergej Rudskoj. „Spojené státy a skupiny tak zvané „zdravé" opozice, nacházející se pod jejich kontrolou, nesplnily ani jeden závazek, který uzavřely v rámci ženevských dohod. Hlavní je, že nedošlo k oddělení umírněné opozice a Fronty an-Nusra, zdůraznil ruský generál. Podle jeho slov porušila opozice od začátku příměří celkem 302krát režim zastavení palby a v důsledku toho bylo zraněno 252 obyvatel. Kromě toho Rudskoj zdůraznil, že ozbrojené oddíly, které jsou pod kontrolou USA, nezřídily kontrolní stanoviště na silnici Castello, po které mají projet humanitární konvoje OSN.

Podrobně: https://cz.sputniknews.com/svet/20160919/3848793/rusko-generalni-stab-obvineni-usa-.html

 

Schneider: Otazníky kolem falšování ruských voleb. Takže volby v Rusku jsou zase „cinknuté“. Durdí se všichni, kteří nevyhráli, a mají pro to své argumenty, píše v komentáři pro Prvnizpravy.cz Jan Schneider.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/schneider-otazniky-kolem-falsovani-ruskych-voleb/

 

American Conservative: USA vyjde draho „chyba rozvědky" v Sýrii! „Chybný" úder mezinárodní koalice na pozice syrské armády může přijít Ameriku velmi draho, tvrdí publicista časopisu The American Conservative, Daniel Larison. Pentagon uvedl, že nálet mohl být zapříčiněn chybou "rozvědky". Za předpokladu, že je to pravda, pak se USA ocitají v mimořádně trapné a zničující situaci, poukazuje novinář. Kromě toho se ukazuje, jak nebezpečná může být bombardovací kampaň v mnohostranné občanské válce, jak je tomu nyní v Sýrii. Situace je o to více zarážející, že úder byl nanesen na armádu, která bojuje proti Islámskému státu. Ve skutečnosti, z „erroru" Spojených států těžili teroristi, a tento argument může být použit proti Washingtonu, Moskvou nebo Damaškem. Kromě toho k incidentu došlo ve velmi nevhodnou dobu - těsně po uzavření dohody s ruskou stranou o příměří v Sýrii, doplňuje pozorovatel vydání.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/american-conservative-usa-vyjde-draho-chyba-rozvedky-v-syrii/

 

Putin řekl o pokusech destabilizovat situaci v Rusku zevnitř. Prezident RF Vladimir Putin řekl podle výsledků voleb o pokusech destabilizovat situaci v Rusku zevnitř. Jmenoval také závěry, které mají úřady vyvodit ze vzniklé situace. Po spočítání 99,42 % hlasovacích lístků dostává Jednotné Rusko 54,18 % hlasů, následují Komunistická strana RF (13,35 %), Liberálně-demokratická strana (13,16 %) a Spravedlivé Rusko (6,21 %).

Podrobně: https://cz.sputniknews.com/politika/20160919/3849458/putin-pokusy-destabilizace-situace-rusko.html

 

Ukrajina chce sankcionovat všechny účastníky voleb na Krymu. Ukrajina apeluje na své mezinárodní partnery, aby přidali na sankční seznam osoby podílející se na organizaci takzvaných voleb na Krymu.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/zpravy/ukrajina-chce-sankcionovat-vsechny-ucastniky-voleb-na-krymu/

 

Asad: Útok koalice na pozice syrské armády je agresí v zájmu ISIL. Syrský prezident Bašár Asad v pondělí prohlásil, že útok mezinárodní koalice v čele s USA na pozice syrské armády u města Dajr az-Zauru je agresí, která slouží zájmům bojovníků teroristické skupiny Islámský stát (IS, v Rusku zakázaný). Asadovo prohlášení bylo zveřejněno na oficiálním účtu prezidentovy kanceláře na Twitteru.

Podrobně: https://cz.sputniknews.com/politika/20160919/3849053/asad-utok-koalice-syrska-armada-agrese-isil.html

 

Maďarsko již není nemocný muž Evropy – všimly si i ratingové. Maďarský forint včera vyšplhal na půlroční maxima a nechybělo málo a dostal se na nejsilnější hodnoty za poslední dva roky.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/byznys/madarsko-jiz-neni-nemocny-muz-evropy-vsimly-si-i-ratingove-agentury/

 

Gallup: Důvěra Američanů k velkým médiím prudce klesla! Drtivá většina Američanů nevěří celostátním médiím, vyplývá z výsledků nového průzkumu provedeného americkým institutem veřejného mínění Gallup.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/zpravy/gallup-duvera-americanu-k-velkym-mediim-prudce-klesla/

 

Má Putin politický kámen mudrců? A kde jsou ti ruští demokraté? Už včera jsem zcela záměrně postavil do kontrastu zemské volby v Berlíně oproti parlamentním volbám v Rusku. Ačkoli jsem šel do do rizika, že mne konečné výsledky z říše zla usvědčí z omylu. Nicméně vsadil jsem si na to, že nezávislé ruské analytické Levada centrum si hlídá svou kvalitu a že pokud předvídá, že by putinovské Jednotné Rusko podle jeho odhadů mohlo získat podporu až asi 50% voličů, má smysl s tímto údajem, jako jakýmsi základem, počítat.

Podrobně: http://www.novarepublika.cz/2016/09/ma-putin-politicky-kamen-mudrcu-kde.html

 

Polský průmysl pomohl zlotému k silnějším hodnotám. Dnešní kalendář ekonomických událostí v regionu je naprosto prázdný. I středoevropské trhy tak budou čekat na zasedání americké centrální banky.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/byznys/polsky-prumysl-pomohl-zlotemu-k-silnejsim-hodnotam/

 

Autor: 
Oddělení pro komunikaci ÚV KSČM
Zdroj: 
Internet