AltInfo 19. 09. 2016

20. 9. 2016

Z Hradu: Lidé chtějí, aby Miloš Zeman kandidoval. No a mudrlante Kocábe... Lidé chtějí, aby prezident Zeman znovu kandidoval. Podle hradního kancléře Vratislava Mynáře to dokazují stále plnější náměstí při Zemanových krajských cestách i množící se žádosti přímo hlavě státu, aby se ucházela i o druhý mandát. Mynář kritizuje tzv. Kroměřížskou výzvu s tím, že neúspěšný politik Michael Kocáb se snaží své iniciativy skrývat pod matoucí názvy. Lidi se prý o jeho názory dávno nezajímají. Prezidentská kancelář ústy svého kancléře Vratislava Mynáře zopakovala, že bude respektovat rozhodnutí soudu v kauze Peroutka a bude postupovat v souladu se zákonem. Přestože se musí omluvit, považuje kancléř rozhodnutí odvolacího soudu za úspěch. Soud totiž uznal Hradem dodané důkazy a zmiňuje Peroutkovu fascinaci nacismem nebo antisemitské zaměření některých jeho článků.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/Z-Hradu-Lide-chteji-aby-Milos-Zeman-kandidoval-No-a-mudrlante-Kocabe-454359

 

Šichtařová jasně: Vyrazí nás z EU? Jsme tam jako podlidé. Ekonomičtí manželé Markéta Šichtařová a Vladimír Pikora se na svém blogu na serveru iDnes.cz zamýšlí nad tím, zda nás vyhodí z Evropské unie.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Sichtarova-jasne-Vyrazi-nas-z-EU-Jsme-tam-jako-podlide-454340

 

WADA je dalším případem střílení na údajného ruského posla. Vzor takového jednání nejenže se už stal důvěrně známým. Stal se už absurdním. Do západní veřejné domény unikly citlivé, závažně usvědčující informace a Západ namísto vysvětlení reaguje obviněním: „Můžou za to Rusové.“ Tento týden jsme viděli ztrapnění Světové anti-dopingové agentury (WADA) únikem důvěrné zdravotní dokumentace předvádějící, jak se americkým vrcholným atletům dovolovalo brát zakázané drogy, protože od WADA dostali „výjimky pro terapeutické použití“. K těmto atletům patřila i mnoha zlatými medailemi ověnčená gymnastka Simone Biles a tenisová legenda Serena Williams.

Podrobně: http://www.zvedavec.org/komentare/2016/09/7026-wada-je-dalsim-pripadem-strileni-na-udajneho-ruskeho-posla.htm

 

Hulváte. Zeman vyhrál nad ČT. Zdeněk Zbořil se vypořádal s tím, kdo urazil Zemana. Jízlivě si podal KSČM, ale i TOP 09. ROZJEZD ZDEŇKA ZBOŘILA Hulvátský útok Jakuba Patočky na prezidenta Miloše Zemana je zřejmě typický pro celou jednu generaci členů ČSSD. Zdeněk Zbořil připomíná, že i jejich stranický šéf a zároveň předseda vlády častuje svého vicepremiéra výrazy jako zločinec a nácek. Politolog se při zamyšlení nad zákonem zaměřeným vůči Andreji Babišovi zamýšlí nad tím, komu a co příště zákonodárci ještě zakážou. Nynější situace v Sýrii po spojeneckém náletu mu připomíná obraz evropské třicetileté války, kdy už nikdo neví, koho a v čím zájmu zabíjí. Sobotkův soused Patočka hází špínu na prezidenta. Zeman ve formě byl nad síly tazatelů z České televize. Poslanci všech stran se spojili proti Babišovi, aby znásilnili Ústavu. Příště se zakáže vstup do Sněmovny či Senátu majetným heterosexuálům. KSČM už se zrušila a ani Štětiny k tomu nebylo zapotřebí. Hysterická vyslankyně a Sýrie připomínající obraz třicetileté války. EU si nechce přiznat, že lidé z Asie a Afriky jdou za snazším životem. Vyžadují poníženou úctu, ale chovají se k nám jako středověcí knechti. Komentátoři mluví o Německu jako o ráji demokracie, ale důvod chybí. Dnes není doba k tomu, aby se CSU rozešla s kancléřčinou stranou. Rakousko-německé spojenectví bylo vnuceno až nacisty. O záhadné smrti v blízkosti muslimského přítele nelze nic ani naznačovat.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Hulvate-Zeman-vyhral-nad-CT-Zdenek-Zboril-se-vyporadal-s-tim-kdo-urazil-Zemana-Jizlive-si-podal-KSCM-ale-i-TOP-09-454324

 

Žerty stranou aneb jak Andrej Babiš našel Karlu Šlechtovou? Občas zaznějí v mediích od známých osobností při besedách s novináři žertovné příběhy, vzpomínky, humor, vtipy i kruté žerty,  které  glosují a komentují aktuální dění. Tady je jeden z žertů a kdoví, zda-li není pravdivý.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/zpravy/zerty-stranou-aneb-jak-andrej-babis-nasel-karlu-slechtovou/

 

Dánsko přiznalo svou účast v náletech na syrská vojska. Kodaň přiznala, že se zúčastnila bombardování pozic syrské armády v okolí města Dajr az-Zaur, do operace koalice byly zapojeny dvě stíhačky F-16 dánského vojenského letectva.

Podrobně:https://cz.sputniknews.com/svet/20160919/3846901/Dansko-priznani-ucast-nalety-syrska-vojska.html

 

Útoky na Český svaz bojovníků za svobodu se stupňují. Incident, který proběhl při odhalování  pamětní desky s vojenskými poctami  Josefa Vladimíra Mašína v Roudnici a  vrácení Pamětní medaile ČSBS německým historikem Wernerem Imhofem ukazují na  stupňující útoky na  Český svaz bojovníků za svobodu. "Při tomto aktu došlo k dílčím projevům hanobení předsedy ÚV ČSBS Jaroslava Vodičky, který byl na slavnostní akt odhalení pamětní desky pozván vedením města Roudnice nad Labem. Obdobného útoku, pískot malé části přítomných hostů, nebyla ušetřena ani praneteř další legendy čs. národního odboje, rtm. Jana Kubiše, JUDr. Dagmar Raupachová, která se slavnostního odhalení pamětní desky též zúčastnila!," uvádí se dál v prohlášení. "Jednalo se o veřejnou akci, každý mohl bez jakéhokoliv omezení uctít památku statečného důstojníka čs. armády J.V. Mašína. Mezi přibližně stovkou hostů tak byli přítomni i sympatizanti Mašínových synů, kteří s vraždami nevinných lidí za zády prchli v roce 1953 z bývalého socialistického Československa. Mezi diváky slavnostního aktu byli rovněž i zástupci a sympatizanti Sudetoněmeckého krajanského sdružení v Čechách na Moravě a ve Slezsku, zapsaný spolek, které má sídlo nedaleko Prahy na Žebráku," je uvedeno dále v prohlášení. "

Pokud německý historik Werner Imhof chce vyjádřit svůj protest proti prezidentovi ČR, neměl by si k tomu brát jako rukojmí Český svaz bojovníků za svobodu, to znamená občanský spolek, který si připomíná hrdinný odboj v okupovaných Čechách a na Moravě proti německé nacistické okupaci v letech 1938-1945," končí prohlášení ČSBS.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/utoky-na-cesky-svaz-bojovniku-za-svobodu-se-stupnuji/

 

Hra na boha. Vytvořme si novou civilizaci. Nadnárodní elity se nudí, mají vše, jejich technologie jsou čím dále více sofistikovanější a lidí je moc, co s tím? Řešení by bylo…

Podrobně: http://www.zvedavec.org/komentare/2016/09/7027-hra-na-boha.htm

 

Volby v Německu: I tentokrát se objevilo místo, kde Merkelová propadla. Je to zajímavé. Volební odhady naznačovaly, že ani zemské volby v Berlíně nepřinesou CDU a kancléřce Angele Merkelové příliš radosti. Po sečtení hlasů se tyto odhady potvrdily a CDU v hlavním městě Německa dosáhla historicky nejhoršího výsledku. Koalice SPD–CDU končí a v Berlíně povládne levice.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Volby-v-Nemecku-I-tentokrat-se-objevilo-misto-kde-Merkelova-propadla-Je-to-zajimave-454345

 

Poklonskaja: Porošenko zanesl své jméno do “těch nejstrašnějších seznamů”. Krymská státní zástupkyně Natalia Poklonskaja při komentování nejnovějších sankčních seznamů prohlásila, že ukrajinský prezident Petr Porošenko sám sebe již zahrnul do „těch nejstrašnějších seznamů na světě“. Prezident Ukrajiny Petr Porošenko dříve poručil doplnit sankční soupis o osoby, které se účastní voleb do Státní dumy Ruska na území Krymu, do něho budou zaneseni i členové volebních komisí.

Podrobně: https://cz.sputniknews.com/politika/20160919/3844792/Poklonskaja-Porosenko-jmeno-nejstrasnejsi-seznam.html

 

Špatný vTTIP: 10 argumentů proti vyjednávané obchodní úmluvě CETA mezi EU a Kanadou. Včera proběhly po celém sousedním Německu doslova masové demonstrace proti chystané smlouvě mezi USA a EU, proti TTIP. U nás korporátní ticho, klid, žádný protest. Tak pro ty, kteří notoricky nechodí na demonstrace a vypadají, že jsou se vším nadmíru spokojeni, přináší Outsidermedia následující informace, co by pro nás znamenalo přijetí TTIP.

Podrobně: http://www.novarepublika.cz/2016/09/spatny-vttip-10-argumentu-proti.html

 

Vladimír Železný: Evropa už je ztracená. „Kdyby se přihodilo, že Trump bude zvolen, tak to bude pro mne jeden z hvězdných roků. Brexit a Trump v jednom roce, to budu rád, že jsem se toho dožil,“ říká v rozhovoru ParlamentníchListů.cz někdejší šéf televize NOVA a bývalý europoslanec Vladimír Železný. Kromě toho ale cupuje i myšlenku „muslimské Evropy“. „Podle mne je Evropa ve značné míře civilizačně ztracená a budeme jen horko těžko zachraňovat zbytky,“ míní k tomu kromě jiného.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Vladimir-Zelezny-Evropa-uz-je-ztracena-453651

 

Oskar Krejčí: Lze zachránit Evropskou unii? Summit EU v Bratislavě žádná opatření ke kritickému stavu Evropské unie nepřijal, existuje vůbec nějaký plán jak dál? V exkluzivním rozhovoru pro Prvnizpravy.cz odpovídá politolog Oskar Krejčí. Brexit odráží nálady v britské společnosti. Stejné nálady vidíme například v pozadí růstu podílu na moci v zemských zastupitelstvech u Alternativy pro Německo, u oprávněných nadějí rakouských Svobodných, že jejich kandidát zvítězí v prezidentských volbách, či v růstu prestiže Národní fronty ve Francii. Všechna tato hnutí a strany spojuje jedno: výrazný euroskepticismus. Změny nálady ve společnosti mají několik hlavních příčin. Tou nejznámější je migrace. Jenže velká kritika unijní politiky začala už při hledání řešení duhové krize Řecka. Už tehdy se začala štěpit nejen veřejnost, ale i politická elita. Výsledkem léků na dluhovou krizi, které Německo prosadilo v Unii, je neustálý růst řeckého zadlužení. A velice sporná emise Eura po příkladu amerického dolaru. Podařilo se sice zachránit některé německé a francouzské bankovní domy, ale prohloubila se sociální a ekonomická konfrontace severu a jihu uvnitř Evropské unie. V neposlední řadě k utváření euroskeptických nálad přispěla zcela chybná politika vůči Ukrajině. Návrh asociační dohody od počátku směřoval k odtržení ukrajinského a ruského trhu, tedy k ekonomickému propadu Ukrajiny. Navíc se Unie a některé její členské státy aktivně podílely na svržení zvoleného prezidenta a tím i na odstartování tamní občanské války. K tomu se přidaly kontraproduktivní sankce vůči Rusku a harašení Aliančními zbraněmi na východě Evropy. Zároveň nedůvěru k Bruselu a Berlínu posiluje způsob přípravy obchodních dohod Evropské unie s USA a Kanadou, dělba práce EU a NATO, ale i řada dalších skutečností. Jsou nemoci, které vyžadují chirurgický zásah. Kompromis není namístě. Politici, o nichž mluvím, jsou příliš provázáni nejen se zájmy, které přivedli Unii k historicky nebývalé krizi, ale jsou propojeni mezi sebou. Junckera prosadil Berlín a Paříž poté, kdy se objevily informace o daňových kouzlech Lucemburska, kde byl premiérem. Tuska poté, kdy bylo zřejmé, že jeho politická kariéra v Polsku skončila. Modelová je kariéra José Barrosa. Ten se z mladého maoisty vypracoval na portugalského premiéra, kde se výrazně zasloužil o vytvoření aliance ochotných pro intervenci v Iráku, následně se stal předsedou Evropské komise a nyní pracuje pro americkou bankovní investiční společnost Goldman Sachs. Někdo by mohl říci, že špičkové pozice Unie jsou vyhrazeny pro kamarády z mokré čtvrti. 

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/oskar-krejci-lze-zach/

 

V ukrajinské Radě požadují, aby volby v Rusku nebyly uznány. Frakce Lidová fronta iniciuje projednání návrhu usnesení o neuznání voleb do ruské Státní dumy v ukrajinské Nejvyšší radě. Na pondělním brífinku to prohlásil předseda strany, bývalý premiér Arsenij Jaceňuk.

Podrobně: https://cz.sputniknews.com/politika/20160919/3848058/ukrajina-rada-zadost-volby-rusko-uznani-.html

 

Vzkaz papalášům EU: Lidé povstanou, když se jim budete smát a urážet je. Chtějí domov takový, jaký ho znají a milují. Politolog Alexandr Tomský se v dnešním vydání MF Dnes zamyslel nad summitem Evropské unie v Bratislavě. Nazval jej dokonce normalizačním sjezdem.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vzkaz-papalasum-EU-Lide-povstanou-kdyz-se-jim-budete-smat-a-urazet-je-Chteji-domov-takovy-jaky-ho-znaji-a-miluji-454393

 

Revoluciám je lud ukradnutý. Recenzia. Publikácia Jamesa Krapfla Revolúcia s ľudskou tvárou má podtitul Politika, kultúra a spoločenstvo v Československu po 17. novembri 1989. Pôvodne ju vydal Kalligram (Bratislava 2009) ako slovenský preklad z anglického originálu Revolution with a Human Face: Politics, Culture and Community in Czechoslovakia 1989-1992. Aktuálne vyšla v češtine (Rybka Publishers, Praha 2016).

Podrobně: http://www.humanisti.sk/view.php?cisloclanku=2016090010

 

Gallup: Důvěra Američanů k velkým médiím prudce klesla! Drtivá většina Američanů nevěří celostátním médiím, vyplývá z výsledků nového průzkumu provedeného americkým institutem veřejného mínění Gallup. Jak výzkumníci sdělili, pouze 32 procent obyvatel spoléhá na novináře při pokrytí událostí odehrávajících se ve světě i v tuzemsku. V předchozím průzkumu to bylo 40 procent.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/zpravy/gallup-duvera-americanu-k-velkym-mediim-prudce-klesla/

 

USA za jeden den: v Ostravě si hrají na naše ochránce, v Sýrii na nás zákeřně útočí. Američané v uplynulých dnech odvedli kus práce v duchu své tradice permanentního pokrytectví. Nejprve v rámci manévrů Ample Strike 2016 „děsivě nízkým průletem“ B-1B nacvičovali demonstraci síly, kterou pak ještě marketingově „zobchodovali“ na Dnech NATO v Ostravě. A zatímco se tam tradičně chlubili a prezentovali jako naši největší přátelé a ochránci, ve stejný čas na jiném místě předvedli, jak jsou jejich síly pro nás nebezpečné.

Podrobně: http://www.novarepublika.cz/2016/09/usa-za-jeden-den-v-ostrave-si-hraji-na.html

 

Harvard odhaluje nahou pravdu o americké ekonomice. Studie Harvardské University mapuje vývoj americké ekonomiky. V mnoha oblastech je nyní americká ekonomika na tom hůře než před 20 lety. Jedním z hlavních důvodů je politický systém země a absence vládního plánování.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/byznys/harvard-odhaluje-nahou-pravdu-o-americke-ekonomice/

 

V Sýrii se zdůrazňuje úplné zmizení kontaktů USA s „umírněnou opozicí“. Týden po začátku příměří v Sýrii bylo zaznamenáno úplné přerušení kontaktů americké strany s „umírněnou opozicí“, prohlásil tiskový mluvčí Ministerstva obrany Ruska generál-major Igor Konašenkov.

Podrobně: https://cz.sputniknews.com/svet/20160918/3845675/Syrie-uplne-zmizeni-kontakt-USA-umirnena-opozice.html

 

Forbes: Pět důvodů, proč USA prohrají válku s Ruskem v Evropě. Stratégové americké armády se domnívají, že ke střetu s „rovnoceným protivníkem“ by mohlo dojít během příštích pěti let.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/forbes-pet-duvodu-proc-usa-prohraji-valku-s-ruskem-v-evrope/

 

V Afghánistánu zahynulo v důsledku útoku letectva USA osm policistů. Na jihu Afghánistánu se stalo osm policistů obětí útoku vojenského letectva USA, sdělil agentuře Sputnik zdroj v bezpečnostních orgánech. Bombardování byla vystavena provincie Uruzgán na jihu Afghánistánu, kde jsou aktivní bojovníci radikálního hnutí Tálibán.

Podrobně: https://cz.sputniknews.com/svet/20160919/3847009/afdhanistan-smrt-utok-letectvo-policiste.html

 

Obíhá to, co prý řekl Vladimir Putin ztuhlým Američanům: Můžu vás zničit za půl hodiny. Prezident Vladimir Putin se může radovat z vítězství Jednotného Ruska a s optimismem hledět k prezidentským volbám, které se budou v Rusku konat za rok a půl. Britský deník Daily Mail jako by chtěl ruskému prezidentu jeho radost trochu pokazit a opět připomíná jeden z jeho nejkontroverznějších výroků.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Obiha-to-co-pry-rekl-Vladimir-Putin-ztuhlym-Americanum-Muzu-vas-znicit-za-pul-hodiny-454394

 

Švédsko: Tak „tajná" hrozba z Ruska, že se neví o co jde. Stockholm vidí růst „ruské hrozby", zatímco údaje o „nebezpečí", které údajně ohrožuje Švédsko, jsou držena v tajnosti, napsaly noviny Dagens Nyheter.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/svedsko-tak-tajna-hrozba-z-ruska-ze-se-nevi-o-co-jde/

 

Ministerstvo zahraničí ohodnotilo koaliční úder na syrská vojska v Dajr az Zauru. Ministerstvo zahraničních věcí Ruska doufá, že letecké údery koalice na syrskou armádu nebyly vykonány na povel Washingtonu, říká oficiální prohlášení na stránkách ministerstva. „Činnosti pilotů koalice, pokud, jak my doufáme, nebyly podniknuty podle rozkazu Washingtonu, jsou na hranici mezi trestuhodnou nedbalostí a přímou podporou teroristů IS," říká prohlášení.

Podrobně: https://cz.sputniknews.com/svet/20160918/3844817/Ministerstvo-zahranici-koalicni-uder-syrska-vojska-Dajr-az-Zaur.html

 

Stratfor: Rusko i USA spěchají, Obama chce po sobě zanechat odkaz. Podle analytiků Stratfor má Rusko poslední dny na to, aby se s Obamovou administrativou dohodlo o Sýrii a Ukrajině.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/zpravy/stratfor-rusko-i-usa-spechaji-obama-chce-po-sobe-zanechat-odkaz/

 

Bašta: Země neomezených možností? Rusko nebo USA? Země neomezených možností, občas si říkám, že člověk, který takto nazval Spojené státy, asi neznal ruské reálie. Vzpomněl jsem si na tuto starou historku, když jsem si tento týden přečetl o zatčení plukovníka Zacharčenka. Při té příležitosti v bytě jeho sestry vyšetřovatelé nalezli 1500 kg bankovek, konkrétně 120 milionů dolarů a dva miliony euro. Na účtech jeho příbuzných ve Švýcarsku pak objevili dalších 300 milionů euro. Nejpikantnější na této kauze je funkce, kterou až do svého zatčení plukovník Zacharčenko vykonával – byl zástupcem náčelníka odboru „T“ na ruském ministerstvu vnitra, což je vlastně nejvyšší protikorupční jednotka v celé Ruské federaci. Protože jeho nadřízený byl před časem odvolán, zatčený pan plukovník představoval nejvýše postaveného ruského bojovníka s korupcí.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/basta-zeme-neomezenych-moznosti-rusko-nebo-usa/

 

Sdílejte. Toto se České televizi vymklo kontrole. Americký novinář uvedl fakta a nyní se rozběhla cenzura. Rozhovor, který je nyní na YouTube cenzurován. Reportérka ČT se dozví, že zpravodajci i část vlády USA by rádi napadli Moskvu a neřekne na to ani slovo. Americký žurnalista, oznámí v ČT během rozhovoru další pikantní věci např.: - zpravodajci i část vlády USA litují, že po 9.11.2001 nepřepadli v první řadě Moskvu, - náš (bývalý?) kamarád v NATO Turecko podporoval ISIL ze všech sil, - zbraně které tam dodáváme končí v rukou ISIL a prakticky v Sýrii nikdo jiný než teroristé nebojuje,
- Sýrii jsme rozvrátili "omylem" a byla to vlastně na tamější poměry svobodná země.

Podrobně: http://www.novarepublika.cz/2016/09/sdilejte-toto-se-ceske-televizi-vymklo.html

 

Vidím z balkonu, jak imigranti vyměšují v parku. Rvačky, násilí. Je přikázáno mlčet. A to jsem snila o klidném stáří, říká paní Jiránková, krajanka z Itálie. O tom, jak se hlavně kvůli migrantům změnil život v Itálii, o žebrání, rvačkách i o tom, že na některé místa už mnozí lidé ani nechodí, povyprávěla ParlamentnímListům.cz Dana Jiránková, Češka, která žije v Itálii už více než 40 let. Řekla také, co je pravdy na tom, že někteří migranti údajně vnikají do soukromých bytů nebo domů. „Stačí jít do nemocnice či na dovolenou a můžete najít váš byt zabraný. A je velmi těžké je odtud dostat,“ poukazuje na šílenou situaci krajanka. Život v Itálii se změnil. K horšímu. Kriminalita velice vzrostla. Do centra už prakticky nechodím, určité čtvrtě už patří jim, jejich obchodům, jejich restauracím a denně jsou nějaké rvačky, přepadení, krádeže. I ze svého balkonu často vidím, jak vykonávají potřeby v parčíku (kde my platíme pokuty, pokud nesebereme potřeby našeho psa). Na oknech máme mříže, opevněné dveře, protože se velmi krade i v bytech a často jsou lidé hrubě zmláceni (to dělají většinou Rumuni či Albánci). Po zemětřesení jsou lidé stále ve stanech, politické strany se jenom hádají, kdo se o ně postará, ale skutek utek… Lidé udělali obrovské sbírky potravin, přikrývek, oblečení, hraček a léků a už jsme se dozvěděli, že si to zase rozebírají uprchlíci. 

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Vidim-z-balkonu-jak-imigranti-vymesuji-v-parku-Rvacky-nasili-Je-prikazano-mlcet-A-to-jsem-snila-o-klidnem-stari-rika-pani-Jirankova-krajanka-z-Italie-454408

 

Bratislavský guláš. Je dost nesourodá směs toho špatného v EU, na co mířilo hlasování britských občanů, a toho dobrého, čeho má EU podle bratislavské vrcholné schůzky dosáhnout, aby se udržela pohromadě.

Podrobně: http://www.novarepublika.cz/2016/09/bratislavsky-gulas.html

 

BKA: V Evropě se infiltrovali teroristi díky Merkelové otevřeným hranicím. Spolkový kriminální úřad (BKA) otevřeně přiznává, že podle současných poznatků ISIS / DAESH vytvořila teroristické sítě díky nekontrolovanému přílivu uprchlíků a vyslala teroristy do Evropy a Německa. Prezident Úřadu na ochranu ústavy Hans-Georg Maassen přiznává, že nyní přicházejí z ISIS / DAESH dobře vybavení pachatelé. Různé skupiny pachatelů jsou ve „spících“ buňkách.  Kromě toho i nadále vystupují jako "uprchlíci". Další teroristi jsou stále na cestě do Německa, tam je již nyní téměř 10.000 saláfistů.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/zpravy/bka-v-evrope-se-infiltrovali-teroristi-diky-merkelove-otevrenym-hranicim/

 

 

Autor: 
Oddělení pro komunikaci ÚV KSČM
Zdroj: 
Internet